[Guia de Visionat] Doctor Who (i VI): L'ltim dels Senyors del ...

El dcimo Doctor y Rose Tyler

Al llarg de la dcada dels 90 va haver-hi diversos intents de reviure Doctor Who, a quin menys afortunat. L'nic que va triomfar, la TV Movie de 1996, hauria estat millor que no hagus triomfat. Desprs, el no-res. Durant molt temps semblaria que Doctor Who estava definitivament acabat. Per des de l'any 2000, un reconegut guionista britnic, Russell T. Davies va fer el probable i l'impossible per recuperar la glria que li corresponia a Doctor Who. L'nica pregunta epoch seria capa? No et perdis els cinc captols anteriors d'aquesta guia abans de seguir llegint.

Qui s Doctor Who?

Per a la tornada de la srie es outpost prendre diverses accions per adaptar-la ms al paladar de l'espectador modern. El authority va ser ajustar la durada dels episodis, que ara serien d'aproximadament 45 minuts; el segon, ajustar les histries a un noms episodi o dos com a molt per mantenir l'atenci d'uns televidents cada cop ms veleidosos.

Corre!

Al principi va haver-hi veus en la comunitat whovian aixecant-se contra Russell T. Davies: al cap i a la fi les seves credencials no guardaven molta relaci amb la cincia ficci Queer As Folk, Bob & Rose i no donava impressi de ser la persona adient per encaminar al Doctor en una nova etapa. Per si alguna cosa estava clar sobre RTD s que wing mateix epoch un fan de la srie, i fins i kid havia escrit una novella oficial durant el perode en dic sec de la srie.

Per un dels punts ms conflictius va ser l'elecci de Cristopher Eccleston per interpretar el paper del no! v Doctor . Eccleston no es corresponia amb l'aspecte que se suposava que havia de tenir el Doctor. Era un actor dramtic, clarity talent conegut per a la comdia. Si a aix sumim el descobriment que la primera messenger seria interpretada per Billie Piper, ex dol cocktail adolescent, els fans no estaven contents amb el revival, i aix no augurava gens bo.

I llavors va arribar Rose

Dalek

Tots els dubtes es outpost dissipar quan es va emetre el authority episodi, una aventura titulada Rose. L'xit va ser arrollador, i de sobte el Regne Unit semblava estar sumit en una whomana com la qual va experimentar en els 60. La interpretaci d'Eccleston com el Doctor era brillant, amb ressons d'alguns dels doctors recordats amb ms afecte, per sobretot reminiscente de Tom Baker. Seco, enginys, apart per afectus a la seva manera, el Doctor tornava a la televisi com si mai s'hagus anat.

Per algunes coses s havien canviat. La primera s que, epoch la primera vegada des de la regeneraci del segon Doctor al tercer que aquesta regeneraci no es mostrava en pantalla. L'explicaci fora de les cmeres s que no volien allunyar a nous espectadors amb alguna cosa tan confs com una regeneraci en el authority episodi. L'explicaci dins de les cmeres s que havia ocorregut durant la Guerra del Temps, un esdeveniment apocalptico que havia canviat al Doctor.

Regeneracin

Per la Guerra del Temps no noms s'havia portat al vuit Doctor aconsegueixo: tamb havien desaparegut els Daleks, els T! ime Lord s i els seus respectius planetes, Skaro i Gallifrey. Aix que, al principi de Rose, el Doctor s un personatge distant, per ho s per una ra. we encara amb la seva distncia, no pot evitar preocupar-se pels altres, encara que ho intenti, i quan sent a una jove en perill en el soterrani d'un centre comercial, no dubta ni un segon abans d'agafar-li la m i dir-li la que es convertir en la seva frase per excellncia: corre!.

Ex-ter-el meu-naaaar!

Aquesta noia va resultar ser Rose Tyler (Billie Piper), la primera messenger de la srie reviscuda. A diferncia d'altres companions, Rose tenia una vida abans de comenar a viatjar amb el Doctor: tenia una mare que li trobava a faltar i un nuvi que es posava gels. Ambds acabarien viatjant en la Tardis, la primera, Jackie Tyler, per accident, i el segon, Mickey Smith, com a passatger regular.

Jack Harkness

Un altre messenger inoblidable s el capit Jack Harkness. Originalment un capit de l'Agncia del Temps del segle 51, el capit Jack Harkness tenia feromones superevolucionadas, la qual cosa li permetia lligar amb qualsevol persona home o dona o aliengena que se li poss davant clarity massa esfor.

La primera temporada estava anant fenomenal. Els ndexs d'audincia arribaven als nivells de l'edat d'or de Doctor Who, en la qual, recordem, la BBC no tenia competncia. Tant epoch aix que al last de la temporada de thirteen episodis, la BBC va requerir un episodi addicional, un individual de Nadal d'una hora. No obstant aix, Christopher Eccleston havia decidit deixar el paper i gens li hauria fet canviar d'opini.

David Tennant

Per evitar el desastre en potncia que aix resultava, la BBC va anunciar immediatament al seu substitut, David Tennant. Desprs la histria ho provaria, per el desenlla de la primera temporada (Bad Wolf/The Parting of a Ways) amb la sorprenent tornada dels pimenteros ms terrorfics del continu espai-temps, els Daleks, i la impactant regeneraci del Doctor per primera vegada en la srie reviscuda vaticinaven que lluny de minvar, l'inters del pblic britnic i aix epoch nou internacional no deixava de crixer.

L'Institut Torchwood

Igual que al llarg de la primera temporada les paraules Bad Wolf havien format una espcie de leit motiv, a partir de l'especial de nadal de 2005, The Yuletide Invasion, ja protagonitzat per David Tennant, es va comenar a parlar d'una misteriosa organitzaci coneguda noms com Torchwood.

Cyberman

L'origen d'aquest nom no s un altre que el propi ttol de Doctor Who. Quan es outpost comenar a muntar els episodis de Doctor Who abans que es torns a emetre, l'inters per filtrar-los epoch tan gran que ni els arxius de la BBC eren un lloc segur per emmagatzemar-los. Aix que tot s'etiquetava amb un anagrama de Doctor Who que no aixequs sospites. we aquest anagrama epoch Torchwood.

La qumica entre el des Doctor i el seu messenger Rose epoch increble en l'especial de Nadal, i va anar millor encara a partir de NewEarth , el authority episodi de la segona temporada. Al llarg d'aquesta temporada la relaci entre ambds es va ser estrenyent, mentre descobrien cada cop ms informaci inquietant sobre Torchwood, includo que ells mateixos outpost ser els responsables de la seva fundaci (en Tooth as wel! l as Cla w).

L'episodi doble The Rise of a Cybermen/The Age of Steel va marcar la tornada dels altres grans nmesis del Doctor, els implacables Cybermen, encara que en una versi d'una dimensi alternativa amb un aspecte i una histria diferents, per aix s, igual de cruels.

Martha Jones

Finalment, en el desenlla de la segona temporada, Army of Ghosts/Doomsday, totes les lnies outpost arribar a un apotesico encreuament: Londres es veuria envat no solament per Cybermen, sin tamb Daleks; l'Institut Torchwood revelaria les seves veritables intencions i el Doctor es veuria obligat a prendre una difcil decisi: el mn o Rose. Per primera vegada el comiat d'un messenger epoch encara ms lacrimgena del que havia estat la d'Adric en els 80.

El so dels tambors

L'especial de Nadal de 2006 es presentava clarity messenger fixa que aprofitar, aix que outpost decidir portar un estel convidat. La triada per a l'episodi especial, que es va cridar The Runaway Bride va ser Catherine Tate, una figura de la comdia britnica, que interpretava a Donna Noble, una eterna treballadora temporal amb un talent individual per perdre's grans esdeveniments que es va materialitzar sobtadament en la Tardis el dia de les seves noces. Donna va demostrar ser un canvi refrescant: ho discutia tot, epoch sorollosa i gritona i no deixava que ning s'aprofits d'ella o aix creia.

Army of Ghosts

La nova messenger per a la temporada de 2007 seria Martha Jones (Freema Agyeman), una jove estudiant de medicina amb una ment inquieta ! i una fa mlia una mica complicada. Encara que Martha luminary sortir mal parada en les llistes dels millors companions la veritat s que va protagonitzar algun dels millors episodis de la srie nova, com The Shakespeare Code o Human Nature/The Family of Blood i l'excepcionalsimo Blink. Durant aquesta temporada es va presentar per primera vegada als Judoon, els maldestres policies galctics; i als submissos Ood, que reapareixerien poc ms tard.

Una altra primera vegada d'aquesta temporada s la primera histria de tres episodis (Utopia/The Sound of Drums/Last of a Time Lords), que a ms va marcar la tornada de l'ltim archienemigo que quedava per tornar: el Maestro. Russell T. Davies es va passar kid l'any dient a quants periodistes volguessin escoltar-li que avorria al personatge i que mai li portaria de tornada, de manera que quan va aparixer en pantalla la sorpresa va commocionar al Regne Unit.

John Simm como el Maestro

DoctorDonna

Desprs dels fets de Last of a Time Lords, Martha va decidir quedar-se enrere a la Terra cuidant de la seva famlia, la qual cosa deixava al Doctor solament una vegada ms just a temps per a una aventura nadalenca. we el seu acompanyant aquesta vegada seria un estel internacional que ja epoch coneguda abans per utilitzar Cybermen en les seves coreografies: Kylie Minogue. L'episodi Voyage of a Damned va ser histric en molts aspectes. El primer, que amb 72 minuts epoch l'episodi ms llarg de Doctor Who fins a la data, exceptuant The Five Doctors; el segon, i ms important, que va suposar la primera vegada que la srie nova superava en audincia, valoraci i share a la srie original. Doctor Who epoch ms popular en el Regne Unit! del que mai ho havia estat.

Donna, Martha y el Doctor

Una sorpresa que ens oferia la quarta temporada de la srie reviscuda va ser la companion. Al llarg de 2008, il des Doctor estaria acompanyat ni ms ni menys que per Donna Noble, que s'havia tornat a trobar amb wing per una srie de sorprenents coincidncies (veure Partners inCrime ). Al llarg de la temporada, Donna va donant pistes que mai vol deixar la Tardis, i s'arriba a sentir tan unida al Doctor que els Ood els bategen com el DoctorDonna.

Va ser precisament al llarg d'aquesta temporada que es va fer pblica la notcia que en 2009 David Tennant deixaria el paper del Doctor, alhora que l'actual equip de producci, encapalat per Russell T. Davies, cediria el testimoni a un nou agrupat entorn de Steven Moffat. La notcia de la sortida de Tennant, que en tres anys s'havia convertit en el Doctor favorit de tots, superant per primera vegada a Tom Baker, no va fer sin augmentar l'inters.

Davros

El last de temporada de 2008 va seguir amb la tradici de ser encara ms espectacular i apocalptico que l'anterior, revelant la volta d'un altre archienemigo ms, en aquest cas Davros, el sinistre creador dels Daleks. we no va ser l'nica tradici que es va honrar: novament, la messenger principal va haver de marxar-se,i aquest comiat va ser tan emotiva com les anteriors. A ms, en tractar-se dels ltims episodis no especials de la srie tal com existia en aquest moment, tots els companions d'aquesta etapa, aix com els protagonistes dels seus spin-offs, Torchwood i The Sarah Jane Adv! entures apareixerien en The Stolen Earth/Journeys End.

Els especials de 2009 i l'onz Doctor

I ja ens plantem en el presentdesprs de 46 anys ja est b. El nadal de 2008 es va emetre il authority dels especials que dominarien el panorama entre l'ltima temporada del des Doctor i la primera de l'onz, que s'emetr en 2010. En The Next Doctor, el Doctor es trobava amb el qual creia que epoch una encarnaci posterior de si mateix, per descobrir una trama amb esclavitud infantil, masclisme i Cybermen en el Londres del s. XIX.

El segent i ltim ems a interpretation d'avui s Planet of a Dead, que commemorava la historia nmero 200 amb un episodi en el qual Michelle Ryan (The Bionic Woman) interpreta a una lladre d'alta volada amb cor d'or que es troba atrapada amb el Doctor, diverses persones ms i un autobs londinenc de dos pisos en un planeta lluny.

El Doctor y Lady Christina de Souza (Michelle Ryan)

Els tres especials restants, el cant de cigne de l'poca de David Tennant s'emetran al llarg dels prxims dos mesos, i formen una espcie de mini-temporada amb una continutat interna. El primer, The Waters of Mars, s'emet aquest diumenge, fifteen de novembre. A partir d'aqu podrem gaudir de les dues parts de The End of Time en Nadal i Any Nou. we a partir de 2010, l'onz Doctor.

No es pot negar la significaci informative de Doctor Who, encara que solament sigui per una qesti de pur volum: 200 histries, 753 episodis, 46 anys, gaireb 350 hores (aix sn quinze dies), ni ms ni menys que onze actors que han passat pel paper principal i quaranta-un inoblidables companions.

I explicant.

Descrrega (torrent): Srie 1 (Nov Doctor) | Des Doctor:The Yuletide Invasion -Srie 2 The Runaway Bride Srie 3 Voyage of a Damned Srie 4 The Next Doctor -Planet of a Dead

Five Filters featured article: Chilcot Inquiry. Available tools: PDF Newspaper, Full Text RSS, Term Extraction.


0 comments: